Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Pastinaak de vergeten groente.

Pastinaak behoort tot de groep van de vergeten groente.

Pastinaak de vergeten groente.

Pastinaak de vergeten groente in het zonnetje gezet.

Pastinaak wordt tegenwoordig gezien als een vergeten groente.

Dat was in het verleden wel anders toen was deze voorganger van onze winterwortel zeer populair.

De pastinaak de vergeten groente is een lange kegelvormige witte wortel .

Als je deze nog sjijker wil omschrijven dan zou je kunnen zeggen dat deze ivoorkleurig is.

Als je de smaak van deze pastinaak zou willen duiden dan zou ik persoonlijk tot de volgende typering komen.

Pastinaak de vergeten groente is aromatisch en ietwat zoet van smaak met soms een vleugje anijs.

Wat plastischer uitgelegd de smaak is een mengeling van wortel en knolselderij.

Pastinaak kan rauw, gestoofd of gekookt worden opgediend.

Gezondheidsvoordelen van Pastinaak.

Pastinaak de vergeten groente heeft een aantal belangrijke gezonde eigenschappen.

Het bevat behoorlijke hoeveelheden vitamine C en K.

Verder valt de hoeveelheid vitamine B11 op.

Deze vitamine B11 noemen we ook wel foliumzuur en staat er om bekend dat het mogelijk bescherming biedt tegen aandoeningen als osteoporose, dementie en depressiviteit.

Bovendien bevat pastinaak veel vezels zodat je na het eten van deze groente nog lang een verzadigd gevoel zal ervaren.

Antioxidanten bevat deze groente ook behoorlijk zodat deze een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van vrije radicalen.

Pastinaak als onderdeel van een koolhydraat beperkt dieet.

Puree van pastinaak is heerlijk

Heerlijke pastinaakpuree

Sinds enige tijd eet ik koolhydraatarm en dus gebruik ik geen aardappels.

Toch ben ik een liefhebber van stamppotten zoals boerenkool en zuurkool stamppot.

Maar hoe maak je dit nu als je geen aardappels wil of mag gebruiken?

Het antwoord is kook pastinaak samen met knolselderij en maak hier puree van en vervang hier de aardappelen mee.

De smaak is natuurlijk niet exact gelijk maar wel erg smakelijk en je kunt dus toch stamppotten eten in de wintermaanden.

Volgens dit zelfde procedé maak ik ook andere stamppotten zoals rauwe andijvie en zuurkoolstamppot.

Het is dan dus toch mogelijk om van lekkere stamppotten te genieten zonder dat je tegen je principes in hoeft te gaan om niet teveel koolhydraten te moeten eten.

Dus kun je nog steeds volop van je eten genieten. 

Puree maken van aardappelen en pastinaak.

Eet jij wel gewoon aardappelen dan kun je ook een erg lekkere puree maken van aardappelen en pastinaak.

De volgende ingrediënten heb je dan nodig( voor ca. vier personen)

300 gram aardappelen, het lekkerste zijn de kruimige soort.

600 gram stevige pastinaak.

Ca. 10 takjes verse tijm.

I el. Olijfolie.

Pecorino Romano (ca. 75 gram)

Als je het niet weet even een uitleg wat dit is.

Pecorino Romano is een nogal harde schapenkaas van Italiaanse oorsprong die door de schapenmelk een typische droge zilt en pittige smaak bezit.

De bereiding.

Begin met het schillen van de pastinaak en snij deze vervolgens in stukjes van ca. twee centimeter.

Doe deze handeling vervolgens ook met de aardappelen.

Doe de aardappelen en de pastinaak vervolgens in een pan met water en voeg desgewenst een beetje zout toe.

Hou een kooktijd aan van ca. 20 minuten.

Rasp ondertussen de schapenkaas en ris de tijmblaadjes van de takjes.

Het aardappel en pastinaak mengsel giet je als de kooktijd is verstreken af in een vergiet.

Stamp vervolgens alles met een pureestamper tot een lekkere puree die je vervolgens nog besprenkelt met de olijfolie.

Hoe bewaar je pastinaak de vergeten groente.

Let bij het kopen op de versheid van, ga voor stevige harde wortels.

Pastinaak kun je net als andere wortels best wel lang bewaren.

Indien je ze bewaart op een koele droge plaats (ca. 12-15C) kunnen ze met gemak 2 weken worden opgeslagen.

Wist je trouwens dat je pastinaak ook kunt blancheren en vervolgens kunt invriezen?

Dat is heel goed mogelijk en dan kun je de pastinaak tot wel ca. 6 maanden bewaren in de diepvries.

Als je echt een pastinaak liefhebber bent kan dat goed uitkomen omdat deze vergeten groente een seizoenproduct is.

Wat verstaan we onder vergeten groenten.

De vergeten groenten heb ik speciaal voor jou in kaart gebracht.

In dit blogbericht geef ik slechts een opsomming van deze groentesoorten.

Pastinaak.

Schorseneren.

Aardperen.

Mierikswortel.

Rammenas.

Meirapen.

Koolrapen.

Misschien ben ik er nog wel een paar vergeten dus laat het ons dan even in een reactie weten.

Deze website is gemaakt met de kennis die ik heb verkregen door het volgen van de cursus:

Affiliate Marketing Revolutie.

Reacties

Laat een reactie achter