Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Oopsies, heb jij ze wel eens gegeten?

Lekkere oopsies als alternatief voor brood.

Oopsies zijn koolhydraatarme vervangers voor brood.

Oopsies.

Ik ben nu ongeveer een maand bezig met een koolhydraatarm dieet.

Als je hier serieus mee aan de slag gaat dan merk je snel resultaat.

Ik voel mijzelf een stuk energieker en ben ook al behoorlijk wat kilo’s kwijtgeraakt.

In een reeks artikelen wil ik graag een aantal voedingsmiddelen benoemen die ik ben gaan ontdekken omdat ik een aantal koolhydraatrijke producten moest gaan vervangen.

Omdat ik mijn boterhammetjes s, morgens als ontbijt toch wel erg ging missen ben ik op zoek gegaan naar allerlei alternatieven.

Natuurlijk kun je dan er voor kiezen om bij de bakker speciaal koolhydraatarm brood te kopen.

Ik ben ook zelf aan de slag gegaan met verschillende recepten om koolhydraat brood te maken en een aantal daarvan waren zondermeer zeer acceptabel.

Toch zocht ik als variatie nog iets anders en dat zijn dus deze oopsies geworden.

Oopsies als broodvervanger.

Als je op bijvoorbeeld een site als Pinterest gaat bezoeken en dan de zoekterm low carb intypt dan kom je ongetwijfeld ook een heleboel recepten tegen over het maken van oopsies.

Ik heb werkelijk geen idee waarom ze oopsies genoemd worden en een uitgebreide zoektocht op het internet heeft mij daar ook geen bevredigend antwoord op kunnen geven.

Maar goed veel belangrijker vind ik dat deze oopsies voor mij gewoon een prima alternatief zijn voor een koolhydraatarme cracker of boterham.

Wat zijn oopsies dan eigenlijk?

Het zijn feitelijk een soort omeletjes en ze smaken nogal naar ei.

Als je kijkt naar de ingrediënten die er in gaan dan is dan is dat ook wel logisch.

Oopsies zijn zacht maar zijn als je ze lang genoeg bakt beslist niet meer kleffig.

Je kunt voor wat betreft de samenstelling enorm veel experimenteren en eigenlijk alles kan.

Basis ingrediënten oopsies

Eigenlijk zijn er maar weinig basis ingrediënten nodig.

3 eieren ( deze moeten absoluut op kamertemperatuur zijn)

100 gram roomkaas zoals bijvoorbeeld Philadelphia.( Ik gebruik hiervoor zelf de roomkaas van de Lidl, is net zo lekker)

Snufje zout.

Wijnsteen bakpoeder (1 theelepeltje)

Dit zijn de basis ingrediënten maar hier voeg ik eigenlijk altijd wel het nodige aan toe.

Wat ik persoonlijk erg lekker vind in mijn oopsies zijn Provençaalse kruiden.

Maar dat is natuurlijk maar een voorbeeld, je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee gaan experimenteren.

Naast allerlei kruiden is het ook lekker om zaden toe te voegen.

Deze zorgen er dan voor dat je oopsies wat meer “body” krijgen.

Denk dan eens aan sesamzaad, chiazaad of bijvoorbeeld zonnebloempitten.

Bereiding van de oopsies.

Stel de oven in op een temperatuur van 150 graden Celsius.

Bekleed je bakblik goed met ingevet bakpapier.

Dit goed invetten is essentieel omdat het eimengsels enorm plakt.

Indien je beschikt over vormpjes voor bijvoorbeeld cup- cakes dan kun je die ook prima voor dit doel gebruiken.

We hebben twee mengkommen nodig voor het splitsen van de eieren.

De mengkom waar het eiwit inkomt moet absoluut vetvrij zijn.

Dit kun je prima bereiken door de kom na te wrijven met citroensap en keukenpapier.

Als je de beschikking heb over een metalen kom dan is dit helemaal geweldig.

Splits vervolgens de eieren en klop met behulp van een mixer het eiwit zo stijf dat je bij wijze van spreken de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt.

Daarna kunnen we de eidooiers samen met de roomkaas en bakpoeder gaan kloppen tot een schuimig geheel.

Voeg vervolgens eventueel de door jouw gekozen kruiden en zaden toe en meng opnieuw.

Nu kunnen we dit eidooier met roomkaas mengsel voorzichtig door het stijve eiwit spatelen.

Doe dit vlot maar voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft en ga vooral niet roeren of mixen.

Maak hierna ongeveer 7 afgeplatte hoopjes op de bakplaat en bestrooi deze met bijvoorbeeld maanzaad of sesamzaad.

Bak ze in circa.25 minuten goudbruin.

Vind je ze dan nog te klef smaken dan moet je ze nog wat langer in de oven laten.

Meer recepten voor oopsies.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog aanvullingen of bijzondere toevoegingen?

Laat het ons dan weten, ik ben erg benieuwd.

Dit recept en überhaupt veel ideeën voor koolhydraatarme recepten heb ik gevonden in het boek “Het 7*7 afslankreceptenboek”.

Ik kan je dit boek van harte aanbevelen dus kijk er ook eens na.

Reacties

Laat een reactie achter