Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Keltisch zeezout, wat is het eigenlijk?

Keltisch zeezout heeft erg veel voordelen voor je gezondheid.

Keltisch zeezout zit vol met mineralen.

Wat is Keltisch zeezout? Weet jij het!

Je komt het in heel veel recepten tegen dit Keltisch zeezout, maar wat is het nu precies en waar komt het vandaan?

Keltisch zeezout wordt gewonnen in de Guérandestreek in Bretagne, in Frankrijk dus.

Dit Keltisch zeezout wordt op een traditionele manier aan het zeewater van de Atlantische Oceaan onttrokken.

Het koude oceaan water wordt via een stelsel van stroompjes door ondiepe kleimoerassen geleid.

Dit water uit de Atlantische Oceaan is in wezen erg basische maar doordat het door de zure kleimoerassen stroomt verliest het voor een deel zijn basische oorsprong.

Dat is leuk en aardig maar wat hebben we hier nu eigenlijk aan?

Positieve eigenschappen Van Keltisch zeezout.

Normaal zeewater heeft van nature een natrium gehalte tussen de 97 en 99%.

Door het hierboven beschreven proces van filtering door klei wordt dit natrium gehalte terug gebracht naar een waarde die net iets onder de 90% zal liggen.

Dit is dan ook de reden dat dit Keltische zeezout het laagste natrium gehalte heeft wat op onze aarde voorkomt.

Zoals net omschreven is Keltisch zeezout dus voor 90% natrium en voor de rest bevat het door de klei filtering dus heel veel mineralen en spoorelementen.

Hierbij kun je denken aan magnesium, jodium, calcium en selenium.

Dit is ook de reden dat het een grijze kleur heeft, het is dan ook niet geraffineerd zoals wel geval is met normaal keukenzout.

Keltisch zeezout smaakt lekkerder.

Ik vind dit zout dan ook veel lekkerder van smaak.

Je kunt deze smaak het beste omschrijven als zacht en intenser maar ook minder scherp.

Het is dan ook wel logisch dat er heel veel culinaire toepassingen zijn en dat top-koks deze zout- soort prevaleren.

Keltisch zeezout is gezonder.

Zout heeft in het algemeen een slechte naam als het op gezondheid aankomt.

Dit is ook best wel te begrijpen als je ziet hoeveel geraffineerd zout we ongemerkt via allerlei kant en klaar maaltijden en soepen en sauzen binnen krijgen.

Of wat denk je alleen al via je broodmaaltijd aan dit ongezonde geraffineerde keukenzout te consumeren?

Het alternatief is een gematigd gebruik van dit veel waardevollere Keltisch zeezout.

Als het nog niet gebruikte dan ga gewoon eens proberen je gewone keukenzout te vervangen door dit gezonde alternatief.

Misschien wordt jij dan ook wel een Fan van dit Keltisch zeezout.

Reacties

Laat een reactie achter